בישראל מדי שנה מוגשות עשרות אלפי תביעות בגין לשון הרע. משרדנו נותן מעטפת מלאה ומנהל הליכים משפטיים סביב לשון הרע, פגיעה בשמכם הטוב והוצאת דיבה מכוח חוק איסור לשון הרע. אנחנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות – משרד עו"ד אביתר כהן פה לעשות לכם סדר.
נכנסים לעובי הקורה: מה זה לשון הרע?
שמעתם לא פעם את הביטוי "לשון הרע" אך אתם לא בטוחים שאתם יודעים בדיוק מה זה אומר. כאשר אנחנו מדברים על לשון הרע אנחנו מדברים על עוולה אזרחית במסגרת דיני הנזיקין – במסגרתה כל אדם אשר פורסמו נגדו פרסומים אשר פוגעים בשמו הטוב רשאי להגיש תביעת לשון הרע אזרחית בין אם נגרם לו נזק ובין אם לא; תביעת לשון הרע ללא הוכחת נזק.(תיקון מספר 6 לחוק איסור לשון הרע). חוק איסור לשון הרע חוקק לראשונה בשנת 1965 ומעמיד לרשותנו מגוון אמצעים חוקיים לשם התמודדות עם מצבים אלו.
סעש (ב"ש) 52891-11-14
במסגרת ערכאה זו בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, מעסיקים הפיצו פרסומים המאשימים עובד לשעבר בעבירות גניבה וקראו שלא להעסיקו. בית המשפט קבע שיש לשלם לעובד פיצוי בסך 100,000 ₪ בגין לשון הרע. בית הדין האזורי לעבודה קבע שמדובר בפרסום שמכוון לשם פגיעה בפרנסתו של אדם, האשמה בגניבה מבזה ומשפילה את האויב וכי אין כל הוכחה שהדברים הינם אמת וכי העובד אכן מעל בכספי החברה. לטענת בית הדין מדובר במקרה חמור יותר שמהווה הפרה של יחסי האמון והדדיות של בין עובד למעסיקים.
תאמ (חי') 13361-12-18
במסגרת ערכאה זו בבית משפט השלום בחיפה, אישה שפרסמה פוסט בפייסבוק בו היא קראה לבעל מכון כושר בשמות: "רמאי ושקרן" חויבה לשלם לבעל מכון הכושר פיצוי בסך 9,000 ₪. בית המשפט קבע כי יש מקום לביקורת צרכנית והיא אף חשובה אך היא צריכה להיצמד לתיאור המקרה ולציין את העובדות הרלוונטיות מבלי לציין כינויים אישיים ופוגעניים.
תלה"מ 30290-05-18
במסגרת ערכאה זו בבית המשפט לענייני משפחה בנצרת, גרושתו של אדם חויבה לשלם פיצוים בגין 50,000 ₪ בעקבות פרסום לשון הרע שנעשה לשם ניכור הורי: הרחקת האב מהבת המשותפת. בית המשפט חייב אישה גרושה בסכום פיצוים גבוה מאחר ועשתה שימוש בלשון הרע במטרה להרחיק את הילדה המשותפת. בית המשפט הכריע שבמקרה של ניכור הורי יקבע פיצוי גבוה כדי להרתיע משימוש בלשון רע וכן פרסומה לא נעשה מתום לב. הנתבעת לא הצליחה להוכיח חלק נכבד מן טענותיה.
ת"א (תא) 48936-04-19
במסגרת ערכאה זו שנערכה בבית משפט השלום בתל אביב – יפו, דנו במקרה בו מוכרת פנתה אל טרנסג'נדרית בלשון זכר. בית המשפט הכריע כי ינתן פיצוי בסך 25,000 ₪. במהלך הדיון שנערך בבית משפט השלום בית המשפט פסק כי פניה לאישה טרנסג'נדרית בלשון זכר עשויה להוות לשון הרע. כמו כן צוין כי לא תמיד ניתן לדעת איך לפנות אל אדם שנמצא בתהליכי התאמה מגדרית, אך מאחר ואותה טרנסג'נדרית הבהירה את הדרך המועדפת עליה ועדיין לא נענתה בחיוב – יכול הדבר להיחשב כלשון הרע בהנחה ונעשה מול אנשים נוספים. במקרה הזה בית המשפט קבע שיש לפצות את התובעת.
עורך דין לשון הרע: אביתר כהן
עורך דין לשון הרע אביתר כהן הינו חבר ועדת לשון הרע הארצית של לשכת עורכי הדין בישראל ובעל ניסיון רב בייצוג לקוחות בכל רחבי הארץ במגוון תיקים מסחרים ואזרחיים, בדגש על תיקי לשון הרע והגנת הפרטיות. המשרד צבר הישגים רבים בתחום והפך לבחירתם הטבעית של אלפי לקוחות ברחבי הארץ.
תביעת לשון הרע – אביתר כהן