נבחרי ציבור נמצאים במרכזם של דיון ציבורי וסיקור עיתונאי פעמים רבות, מעצם תפקידם כנבחרי ציבור הם נושאים על עצמם סיכונים לרבות הסיכון שיפנו כלפיהם ביקורת קשה וחריפה שכל עוד נעשית בגבול הסביר היא לגיטימית.
להבדיל מביקורת לגיטימית והבעת דעה על הפעילות הציבורית ועל דבריהם ומעשיהם של נבחרי ציבור, פרסומים שמתיימרים להיות עובדתיים ושיש בהם כדי לבזות ולהשפיל את נבחרי הציבור אינם לגיטימיים וכאשר מדובר בפרסום שמתיימר להיות עובדתי ואינו נכון מדובר בלשון הרע והוצאת דיבה.
בשורה של פסקי דין נקבע ששמם של אנשי ציבור שממלאים תפקידים ציבוריים אינו הפקר וכי יש משקל כבד ועוצמה מיוחדת של פרסומי לשון הרע ופגיעה בשמם של מי שממלאים תפקידים ציבוריים ותלויים באופן מוחלט באמון הציבור לצורך מילוי תפקידם הציבורי (ע"א 89/04).
נבחרי ציבור שחושפים את עצמם למרכז החיים הציבוריים אמנם מסכימים ליטול על עצמם מידה מסוימת של ביקורת ציבורית באופן טבעי מעצם החשיפה לתקשורת ולציבור הרחב, אולם אין בכך כדי להפוך את שמם הטוב וכבודם להפקר, חוק איסור לשון הרע מגן גם על שמם הטוב של נבחרי ציבור ואינו מפלה בין אזרח רגיל שאינו דמות ציבורית לבין נבחר ציבור.
בת"א 56211-03-16 בנימין נתניהו נ' יגאל סרנה – קבע כב' השופט עזריה אלקלעי, כי שמם של אנשי ציבור אינו הפקר וכל עוד המחוקק לא אסר על אנשי ציבור להגיש תביעות לשון הרע או לא הגביל תביעות מסוג זה, אין לחסום את דרכם של אנשי ציבור מלשמור ולהגן על שמם הטוב, רק מעצם היותם אנשי ציבור ולאפשר השתלחויות והכפשות שאינן מבוססות כלפיהם.
עצם היותו של נפגע איש ציבור הוא דווקא שיקול להגברת הפיצוי בגין הפגיעה בשמו הטוב, וזאת מכיוון ששמם הטוב של אנשי ציבור הוא הנכס החשוב ביותר שיש להם, ובעניין נתניהו שהובא לעיל נפסקו פיצויים בסך של 115,000 ₪ בגין הפגיעה הקשה בשמם של בנימין נתניהו ורעייתו.
למשרד עו"ד אביתר כהן ניסיון בייצוג נבחרי ציבור ברשויות המקומיות ועיריות והן ניסיון בייצוג נבחרי ציבור חברי כנסת בכנסת ישראל ושרי ממשלה- לייעוץ ראשוני צרו קשר- 072-393-9422