כתבו עליכם פוסט מכפיש? יש מה לעשות!

במקרה שפרסמו נגדכם פוסט משפיל ומבזה בפייסבוק או בכל רשת חברתית אחרת כמו למשל "Twitter" או "Instagram", יש מה לעשות!

הדבר הראשון שיש לעשות הוא לתעד את הפוסט המכפיש בצילומי מסך. זוהי ההמלצה הראשונה ללקוחות שפונים לעורך דין לשון הרע בנוגע לייצוג בתביעת לשון הרע.

זאת אומרת, הדבר הראשון שהאדם שנפגע מהפוסט צריך לעשות הוא צילום מסך של התאריך והשעה של הפוסט, צילום של כמות הלייקים והתגובות לפוסט וככל שניתן גם את כמות השיתופים.

הבדיקה הבאה שיש לבצע, היא האם ניתן לזהות את הנפגע והאם שמו מופיע במפורש בפרסום, גם במקרים של לשון הרע מרומזת או משתמעת ניתן לתבוע את המפרסם בהתאם לסעיף 3 לחוק.

במקרה שבו, לא ניתן לזהות את האדם ששמו נפגע מהפרסום ומדובר בפוסט כללי ועמום הסיכויים לזכות בפיצוי משמעותי במסגרת תביעת לשון הרע, קטנים משמעותית.

לאחר תיעוד העוולה, מומלץ לאסוף חומרים לחיזוק סיכויי התביעה כמו למשל: משתמשי פייסבוק נוספים שראו את הפוסט (משפחה, חברים, מכרים וכו'), צילומי מסך שמתעדים שיתופים שביצע מפרסם הפוסט, או צילומי מסך של פוסטים מכפישים נוספים שפרסם.

אדם שנפגע מפוסט מכפיש בפייסבוק יכול לפעול בכמה מישורים כנגד המפרסם וכדי להילחם על שמו הטוב:

שיגור מכתב התראה- שיגור של מכתב התראה החתום על-ידי עורך דין , משיג לעיתים את המטרה עבור הנפגע, פעמים רבות שיגור מכתב ההתראה בטרם נקיטה בהליך משפטי, גורם לכותב הפוסט להסיר את הפוסט מפייסבוק, וכך הלכה למעשה לקטוע את הפגיעה בשמו הטוב של הנפגע.

במסגרת מכתב ההתראה ניתן לדרוש ממפרסם הפוסט סעדים נוספים, כמו למשל: פיצוי כספי משמעותי בגין הפגיעה בשם הטוב, וכן התחייבות להימנע מפרסומים מכפישים נוספים בגנות הנפגע בעתיד.

הגשת תביעת לשון הרע – במקרה שבו מפרסם הפוסט, לא מגיב למכתב הדרישה או מסרב להסיר את הפוסט, מומלץ להגיש תביעת לשון הרע כנגד מפרסם הפוסט, במסגרת התביעה  ניתן לדרוש פיצוי כספי וצווים מבית המשפט לרבות התנצלות ותיקון והכחשה, כדי לתקן את הפגיעה בשמו של הנפגע ולהטיב את נזקיו.

במסלול של הגשת תביעת דיבה היקפית יש לבחון מהו המסלול הנכון עבור כל תובע, ואיזה סוג של תביעה הוא מבקש להגיש, זאת בהתאם לרצונותיו לשיקוליו ולמטרה הסופית אותה הוא רוצה להשיג. בין היתר, יש לבחון האם התובע מעוניין שהתביעה תהיה פומבית או תחת צו איסור פרסום, גובה הפיצוי הנדרש וסכום התביעה, הליך מהיר או רגיל והיבטים נוספים הנוגעים לפרוצדורה שניהול ההליך.

עורך דין לשון הרע, ידע מהו המסלול האידיאלי עבור כל תובע שנפגע מפוסט משפיל בפייסבוק, מהי האסטרטגיה הנכונה בניהול משא ומתן במסגרת פשרה, ומהי הדרך הנכונה ביותר לנהל את התיק במסגרת תביעת דיבה.

להתייעצות בנוגע להגשת תביעת לשון הרע  בגין פרסומים מכפישים בפייסבוק או התגוננות ממנה, צרו קשר 072-393-9422

המאמר תרם לכם? שתפו שהוא יתרום גם לאחרים
עו"ד אביתר כהן

עו"ד אביתר כהן

עורך דין אביתר כהן הוא חבר ועדת לשון הרע הארצית של לשכת עורכי הדין בישראל, בוגר במשפטים (LL.B) מהמסלול האקדמי של המכללה למנהל, מוסמך לשכת עורכי הדין בישראל ובעל תעודת מגשר מהמרכז הארצי לגישור של לשכת עורכי הדין.

צור קשר
צור איתנו קשר

אנא מלא את הטופס


נציג מטעמנו ידאג ליצור עמך קשר

דילוג לתוכן