בנוסף לייצוג בתביעות וניהול תיקי לשון הרע והגנת הפרטיות, המשרד מייצג תובעים ונתבעים בהליכי ביניים, ובנוסף בתביעות שמצורפות אליהן בקשות לסעדים זמניים. דרך המלך להגשת תביעה היא בהגשת כתב התביעה, אולם לעתים התובע מבקש לקבל סעד זמני דחוף, עוד בטרם הכרעה בתביעה לגופה ובטרם קבלת פסק דין. כאשר למשל מבקש בעל דין למנוע פרסום של כתבה או כאשר בעל דין מבקש צו עשה להסרה של תוכן פוגעני שכבר התפרסם, הסעד הדחוף מתבקש כדי למנוע תוצאה בלתי הפיכה.
הסיבה להגשת בקשה לסעד זמני נובעת לרוב מהחשש של התובע שהפרסומים הפוגעניים כלפיו יתפרסמו בזמן שמתנהל הליך משפטי ארוך שיכול לקחת כמה שנים, או לחילופין שבזמן ניהול התביעה שמו הטוב יספוג פגיעה קשה כאשר הפרסומים "עדיין באוויר" בעת ניהול התביעה, כאשר ממועד הפרסום ועד להכרעה יכול שיעבור זמן לא מבוטל ושמו הטוב יפגע באופן קשה עד למצב שאי אפשר להשיב לקדמותו.
צווי עשה
בקשות לסעד זמני ולקבלת צווי עשה, לרוב עוסקות בהסרת תוכן פוגעני. בעל הדין מבקש להסיר את התוכן הפוגעני מחשש לפגיעה בשמו הטוב ולפגיעה מתמשכת כל עוד הפרסום "באוויר". על המבקש להוכיח, כי סיכויי התביעה שלו גבוהים, כי מאזן הנוחות נוטה לטובתו, קרי שהנזק שייגרם מהשארת הפרסום הפוגעני "באוויר" יביא למצב של פגיעה חמורה בשמו הטוב. לעומת הנזק שייגרם לצד השני אם הפרסום יוסר.
במאזן השיקולים בהכרעה בבקשה לסעד זמני ומתן צווי עשה דחופים, ישקול בית המשפט את סיכויי התביעה, את מאזן הנוחות, את הסעד המבוקש והאם הוא חופף לסעד העיקרי בתביעה, האם קיים שיהוי בהגשת הבקשה, בדחיפות שבבקשה, את ניקיון הכפיים של המבקש וכו'. תוצאה של קבלת הסעד הזמני הוא צו של בית המשפט המורה למפרסם להסיר ולמחוק את הפרסום הפוגעני מהפלטפורמה שבה התפרסם, ובהתאם לנסיבות גם חיוב בהוצאות משפט ובשכ"ט עורך דין.
צווי מניעה
צווי מניעה הם כלי העומד לרשותו של בעל דין, שיודע שגוף תקשורת מסוים (אתר אינטרנט, עיתון מודפס, עיתון דיגיטלי) או אפילו אדם פרטי, מתכוונים לפרסם כתבה שהתוכן המוצג בה ייפגע או עלול לפגוע בשמו הטוב. כאשר מגישים בקשה לצו מניעה הסעד שמבקשים הוא צו שיפוטי מבית המשפט שיורה לגוף התקשורת או למפרסם להימנע מלפרסם את התוכן המכפיש, באופן זמני או קבוע. מבקש הצו צריך להוכיח, כי הפרסום שאותו הוא רוצה למנוע הוא פרסום מכפיש שמהווה לשון הרע. בנוסף, יצטרך המבקש להוכיח כי אין עניין ציבורי בפרסום וכי ההגנה של המפרסם היא הגנת סרק. במסגרת ההכרעה בבקשה לצו מניעה ישקול בית המשפט את זכותו של גוף התקשורת או האדם, לפרסם את התוכן במסגרת חופש הביטוי והאם יש מקום לצנזר את הביטוי ולהעדיף את האינטרס את זכותו של המבקש לשם טוב, את מידת הפגיעה, את מאזן הנוחות, האם יש אינטרס ציבורי בפרסום והאם עומדת למפרסם הגנה שאינה הגנת סרק.
צווי איסור פרסום
צווים אלה נועדו לשמור על שמו של בעל הדין חסוי בפני הציבור מחשש שניהול ההליך באופן פומבי, יגרום לתוספת פגיעה משמעותית לשמו הטוב או לפרטיותו של בעל הדין. המשרד מייצג בהליכי ביניים ובקשות דחופות לסעדים זמניים- להתייעצות בנושאים דחופים אלו מומלץ ליצור איתנו קשר.